elektronist Linux haberler

PCExtra Mandrake Linux 10CE Sayısı Çıktı - 040430


PCExtra'nın Mandrake Linux 10 Community Edition içeren sayısı çıktı. Daha önce de Mandrake Linux'un 9.1 ve 9.2 sürümlerini veren PCExtra yine Türkiye Linuxçularını Mandrake Linux ile buluşturuyor. Kısa bir süre önce Official Edition 10 sürümü internette yer alan bu yeni sürüm Linux Kernel 2.6 ve daha birçok yenilik içeriyor.

Zaten kendisi linuxçulara çok güzel bir sürpriz olan derginin yanında bir sürpriz de Download Edition'un dışında kalan ve ISO'su Mandrake Club üyelerine açık olan 4.CD'yi de vermeleri. Teşekkürler PCExtra, teşekkürler MandrakeSoft.

Derginin içeriğinde de yenilikler var. Önceki sayılarında daha çok verdiği Mandrake sürümü ile ilgili yazı ve haberlerin bulunduğu derginin bu yeni sayısında genel olarak Linux ile ilgili çok sayıda yazı yer alıyor. Linux ve ADSL ile ilgili yazı ve kıdemli Linux kullanıcıları için ipuçlarının yer aldığı yazı iki güzel örnek.

Popüler olarak nitelendirdikleri bazı dağıtımların incelendiği yazıda oldukça objektif davranılmış. Ama... GNU ve GPL'e tam uyduğunu söyleyemeyeceğimiz Lindows ve Xandros'a yaklaşım ne derece uygun olmuş tartışılır. Bunun yanında anlaşılmaz bir şekilde bazılarının yıldız yapıp göklere çıkardığı aslında bir dağıtım bile olmayan, adında bile Linux geçmeyen Fedora Projesi ve Fedora Core ile ilgili bugüne kadar görülen en uygun şeyleri yazmışlar.

Paketten çıkan Linux çıkartmaları da çok güzel bir hediye olmuş.

Son olarak şu soruyu sormadan olmayacak. Mandrake Linux 10 Official Edition'u da verecek misiniz? Vermelisiniz... Bekleyeceğiz.

elektronist



Burada yer alanlar GPL lisansı ile yayınlanmaktadır. Bunların hiçbiri, hiçbir şekilde ve şartta GPL lisansı haricinde kullanılamaz. Burada yer alanları bulundurmaktan, kullanmaktan veya alıntı yapmaktan dolayı hiçbir sunucu, servis veya protocol yazı veya içeriği üzerinde hak iddia edemez. Haber ve yorumlarda yer alan kişi ve kurumların hakları saklıdır.

Copyright © elektronist.com 2002,2003,2004 - info@elektronist.com