Linux İçin Yazmak
Siz de yazın!



Linux için siz de yazın!

Bilgiye sahip olmak kadar paylaşmak da çok güzeldir. Linux bilgi paylaşımının en muhteşem örneklerinden biridir. Bu sitede Linux bilgilerini paylaşmak isteyen herkese yer vardır.

Bu sitenin düzenlenmesinde tümüyle Linux kullanılmaktadır. Yazıların yazılması için QuantaPlus, grafikler için Gimp ve OpenOfficeOrg.Draw, siteye ulaşım için gFTP ve diğer Linux programları kullanılmaktadır.

Burada yazılan yazılarda anlatılanlar birebir denenerek elde edilmektedir. Gönderilecek yazıların da mümkün olan durumlarda bu şekilde yazılmaları gerekmektedir.

Yazılarınızı aşağıdaki örnek dosyaları alıp, isim, konu ve benzeri yerlerini kendinize göre değiştirip kullanabilirsiniz. Bunun için QuantaPlus'ı kullanabileceğiniz gibi, Mozilla'nın editörünü veya OpenOfficeOrg'yi de kullanabilirsiniz. QuantaPlus bir html editörüdür ve wyswyg özelliğine sahip değildir. Ancak hepsinden daha iyi ve temiz kod elde edersiniz. Örnek dosyalar kullanıldığında çok az bir html bilgisi bile yeterlidir.

Tek sayfalık dökümanlar için single-doc.html
Çok sayfalı dökümanlar için doc.html
Haber-yorum tipi dökümanlar için eh-000000-0.html

Eğer isterseniz yazılarınızı text olarak da yazıp iletebilirsiniz. Resimleriniz varsa döküman ile birlikte tarball oluşturarak yollamanız daha iyi olur.

Yazılarınızı bekliyoruz.

Notlar:

- Yazılarda yazarın kendi adı ve e-mail adresi kullanılacaktır.

- Yazılar için aşağıda belirtildiği şekilde GPL lisansı kabul edilmiş varsayılır.

- .doc, .xls gibi Windows formatında olan lisanslı formatlarda gönderilen yazılar dikkate alınmaz.


Elektronist - Linux
Linux için siz de yazın!


Bu ve ilişkilendirilmiş yazılar GPL lisansına göre yayınlanmaktadır. Bütün hakları yazarına aittir. Yazarının ismi belirtilerek serbestçe dağıtılabilir ve kullanılabilir. Ancak bunların hiçbiri, hiçbir şekilde ve şartta GPL lisansı haricinde kullanılamaz. Burada yer alanları bulundurmaktan, kullanmaktan veya alıntı yapmaktan dolayı hiçbir sunucu, servis veya protokol, yazı veya içeriği üzerinde hak iddia edemez. info@elektronist.com